Short Stories The Snake Trying NCERT Solutions for CBSE Class 9 English Best Poem

Short Stories The Snake Trying
Short Stories The Snake Trying

Short Stories The Snake Trying of Summary:

Most of us think of snakes as fearsome symbols of death. But the snake in this poem is itself a victim. In the poem the snake tries, the poet talks about the snake. The poem focuses on the serpent that was struggling after being struck by a stick.

In addition, the stick is held by someone who intends to kill the snake. In addition, the snake tries to escape from the problem. The message the poet wants to convey is that not all snakes are dangerous. People believe that all snakes are dangerous.

Also, people have a habit of rushing to kill a snake as soon as they see it. The author is trying to tell us that such thinking is bad and dangerous to the serpent. Even though the snake is poisonous, that does not mean it will harm us.

The author tells us about the situation of a harmless green snake as it tries to hide in the green forests. The snake hides to save itself.

Read:

The snake trying
to escape the pursuing stick,
with sudden curvings of thin
long body. How beautiful
and graceful are his shapes!
He glides through the water away
from the stroke. O let him go
over the water
into the reeds to hide
without hurt. Small and green
he is harmless even to children.
Along the sand,
he lay until observed
and chased away, and now
he vanishes in the ripples
among the green slim reeds.

W.W.E. ROSS

Short Stories The Snake Trying NCERT Books Questions:

I Q. 1) What is the snake trying to escape from?

Ans: The snake tries to escape from the chase. People are trying to kill the snake. They think that the snake is poisonous and dangerous.

Q. 2) Is it a harmful snake? What is its colour?

Ans: No, they are not. It is a green snake.

Q. 3) The poet finds the snake beautiful. Find the words he uses to convey its beauty.

Ans: The poet uses the following words: beautiful and kind, glides, small and green.

Q. 4) What does the poet wish for the snake?

Ans: The poet wishes the serpent was allowed to go. He should not be put to death by this man.

Q. 5) Where was the snake before anyone saw it and chased it away? Where does the snake disappear?

Ans: The snake was far from its safe place. It was full of sun in the sand. Eventually, it disappears from the stalk.

II Q. A) Find out as much as you can about different kinds of snakes (from books in the library, or from the Internet). Are they all poisonous? Find out the names of some poisonous snakes.

Ans: Self_Attempt.

Q. B) Look for information on how to find out whether a snake is harmful.

Ans: Self_Attempt.

Q. C) As you know, from the previous lesson you have just read, there are people in our country who have traditional knowledge about snakes, who even catch poisonous snakes with practically bare hands. Can you find out something more about them?

Ans: Self_Attempt.

Short Stories The Snake Short Type Questions Answer:

Question 1) How does a snake protect itself? What kind of body does it have?
Ans: The snake has a natural desire to live. He can smell and detect dangers and avoid them safely. The snake suddenly crawls into the water to protect itself from attack. She has a long, thin body.

Question 2) How does the poet describe his shapes?
Ans: Even a poisonous, venomous creature like a snake has its own charm and charm. The poet says that the serpent creates a beautiful atmosphere. It is amazing to see the zig-zag movement of a snake.

Question 3) What is the poet urging you to do?
Answer: All creatures need our sympathy and protection. The snake is small and green and harmless even to children. The poet is a very kind and generous man. He feels for the snake. It is therefore desirable to let it go to its place safely.

Question 4) Where does the snake disappear?
Ans: The snake has a desire to live. With a sudden bend of his body, he can escape from the rod aimed at him. The snake disappears into the bins between the green and green reeds.

Question 5) Describe the natural beauty of a snake. It the poet was fascinated by it?
Ans: It’s a small snake. It is green. The curvature of its long body has its appeal. Her condition is good and beautiful. So is its movement. A harmless, kind and beautiful snake attracts the poet’s admiration and empathy.

Q. 6) How does the serpent escape and survive the stick of the following?
Ans: The stick is aimed at the snake. The snake knows very well that it can hurt it. It has a sharp sense of smell coming on the scene. He also knows how to escape. She slips into the water away from a stroke. Eventually, it disappears into a small green stalk.

Short Stories The Snake Long question and answer:
A) Why does the man want to kill the snake? How does the snake protect itself?
Answer: The man thinks the snake is poisonous so it is best to kill him. He chases a snake with a stick. The snake tries to speed up so that the man cannot reach it and kill it. The movement of the snake is very kind and beautiful.

The snake does not stick to one straight path but throws its way in and out of the path. Finally, the snake floats on the water and hides among the green reeds. The snake has the instinct of survival. It can smell and detect danger.

He knows how to escape from it and reach a safe place. It escapes the follow-up rod and its strike and eventually disappears into the green stalk.

B) Why is the poet being seduced by the serpent? Why does he want to let it go free?
Answer: Even a snake can be kind and beautiful. At least for the poet, the serpent is a living person who is kind and beautiful. The snake described in the poem is small and green in colour. The sudden curling of its tiny body attracts poetry.

So is its good movement. When floating in the water, it appears to be kind and beautiful. You begin to love and empathize with this extraordinary creation of nature. He begs her not to attack such a beautiful creature. The little green snake is not poisonous.

It is not dangerous even for children. Such a beautiful and harmless snake should not be something we are angry with. On the other hand, it deserves appreciation and compassion.

C) Do you agree that a snake does not want to bite a person, it only bites a person when it hears that it is going to kill it?
Ans: I agree with this statement that a snake does not want to bite a person unless it hears that a man is going to kill it. But people are of the opinion that all snakes are venomous and that it is natural for them to bite a man. So they want to kill him.

Short Stories The Snake Short

————————-**********———————————

The Duck and the Kangaroo Best Pome CBSE Class 9 English

Tags: , , , , , , , , , , ,